Csináljuk a fesztivált(!)

tábor a CAMPHUSK projekt keretén belül

2019. június 23 – 29.

Információk a táborról:

Csináljuk a fesztivált (!) tábor

Jurták, hagyományok, tábor, kultúra, fiatalos lelkesedés
Ezen kulcsszavak mentén lehet leginkább jellemezni az idén első ízben megvalósuló, főiskolásokat és egyetemistákat megcélzó Csináljuk a fesztivált(!) tábort, mely a XV. Alsószeli Jurtanapok Kulturális Fesztivál előkészleteire épül.

Amit a táborról tudni kell

Sokan tudják, hogy a fesztiválhelyszín kialakítása már majd egy héttel a rendezvény első napja előtt elkezdődik. Szó szerint ekkor csináljuk a fesztivált – és ezt gondoltuk tovább a CAMPHUSK projekt keretén belül. Úgy döntöttünk, szervezünk az egyedi fesztivál elé egy egyedi tábort, ahol mindenki megtalálja majd a testhezálló feladatot. És ki tudja? Talán még mi, szervezők is tanulunk valami újat.

Amit biztosítunk (persze ingyenesen):

Ellátás, szállás, csapatmunka, élmények, kulturális programok.

Kulturális és ismeretterjesztő programok:

Táncház a Hárompatakkal és az Agyagbandával, előadás a hagyományos építészetről, fesztiválszervezői workshop, mesék felnőtteknek Szeleczki Mónika előadásában és további programok (szervezés alatt). A tábor utolsó napja a fesztivál első napja is egyben.

Kiket várunk?

Szlovákiai és magyarországi egyetemistákat, akik kíváncsiak a fesztiválok és táborok szervezésének fortélyaira, szeretnének megtanulni jurtát építeni és betekintést nyerni a háttérmunkálatok folyamatába. Teljesen mindegy, milyen irányultságúak a tanulmányaid, ide mindenekelőtt nyitott, érdeklődő, a feladatoktól meg nem ijedő embereket várunk.

Hova?

A tábor helyszíne az alsószeli Lapos, mely a Jurtanapok helyszíne is egyben.
Azoknak, akik úgy döntenek, a fesztivál ideje alatt is kivennék a részüket a háttérmunkálatokból, azoknak továbbra is biztosítjuk a szállást és az ellátást.

A jelentkezés menete

Küldd el a kitöltött jelentkezési lapot az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre 2019. május 31-ig.

Kapcsolat

Őket keresd, ha felmerül valamilyen kérdés, vagy van valami kérésed, információd, ami szervezési szempontból fontos lehet:
Kelemen Kata – Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +421905320496
- Amivel kapcsolatban őt keresd: szervezési tudnivalók a táborral kapcsolatban, jelentkezés menete, egyéni igények, étkezéssel és szállással kapcsolatos információk
Francisti László – Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +421905651294
- Ő az Alsószeli Szabadidő Klub elnöke és az Alsószeli Jurtanapok főszervezője.

A CAMPHUSK projekt:

A kurzus a CAMPHUSK - Határon átnyúló tábor fiataloknak az együttműködés és személyes fejlődés jegyében című projekt keretében az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával valósul meg, célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a határ két oldalán élő fiatalokat, és együttműködésre buzdítsa őket. A CAMPHUSK projekt során a határ két oldalán szervezünk nyári egyetemeket szlovákiai és magyar egyetemi hallgatóknak. Alsószeliben a CAMPHUSK művészeti alkotó műhely a sok év tapasztalataiból gazdálkodó Alsószeli Jurtanapok - Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem előkészítési munkálataira épül. A fiatalok új ötletei hozzájárulnak a fesztivál arculatának fejlesztéséhez, a fesztiválhelyszín kialakításához a fesztivál installációinak elkészítésével, a Jurtanapok szervezői pedig sok éves gyakorlati tapasztalatukkal gazdagítják a rendezvényt és a diákokat. Pannonhalma esetén a feladat különböző, a város által megálmodott közterületek megtervezése (Városkapu, Látványhíd, Játszópark). A legjobb tervek később megvalósításra kerülnek vagy egy későbbi Campus keretein belül folytatódik a kivitelezésükA projekt eredményeit egy kézikönyv teszi elérhetővé mindenki számára.
Köszöntsük ma Vazul nevű ismerőseinket!
f2011-04-5694.jpg