Szabályzat

 

Céllövészet:

A céllövészet 3 körből áll - célba lövés 20 m-ről, 15 m-ről és 10 m-ről. Minden egyes körben, azaz minden távolságból 9 lövést kell leadni. A céltábla közepétől kifelé haladva 5-4-3-2-1 pontszámot lehet elérni. A maximálisan elérhető pontszám 135. Ezek után ezt átvetítjük százas skálára. A legnagyobb pontszám, amit verseny alatt elérnek, lesz a 100 százalék, a többit ehhez mérjük.

Távlövészet:

A távlövészet 3 körből áll - célba lövés 20 m-ről, 30 m-ről és 40 m-ről. Minden egyes körben, azaz minden távolságból 9 lövést kell leadni. A céltábla közepétől kifelé haladva 3-2-1 pontszámot lehet elérni. A maximálisan elérhető pontszám 81. Ezek után ezt átvetítjük százas skálára. A legnagyobb pontszám, amit verseny alatt elérnek, lesz a 100 százalék, a többit ehhez mérjük.

Íjász gyorstöltés - Amőba:

Ötfős csapatokat alakítunk. Az egyes csapatokban mindenki mindenkivel megküzd. Az egyes csoportok helyezettjei helyezés szerint hoznak létre csoportokat (pl. minden csoport első helyezettje összeméri tudását, a második helyezettek szintén, stb.), így teljes sorrend alakul ki. Ezek után ezt átvetítjük százas skálára. A legnagyobb pontszám, amit verseny alatt elérnek, lesz a 100 százalék, a többit ehhez mérjük.

Van egy 3x3 mezőből álló céltábla. A mezők 30x30 cm nagyságúak. Mindkét versenyzőnél 9 vessző van. A játék lényege az amőba játék, íjjal. A két versenyző egymás mellé állva, 10 méteres távolságból, megadott jelre kezdi a lövést. A győztesnek ki kell lőni egy sort. Tetszés szerint lőhetünk vízszintesen, függőlegesen, átlósan. Nem kell felváltva lőni, lehet egyszerre is. Ezért a gyorsaság nagyon lényeges, viszont fél szemmel figyelni kell az ellenfelet is, hogy megakadályozzuk, hogy kilője a sort. Ha a vesszőnk olyan mezőbe talál, ami már foglalt, érvénytelen a lövésünk. Ha a kilenc vessző kilövése után nincs győztes, újabb forduló következik.

 

Az abszolút győztes lista úgy alakul ki, hogy az egyes versenyszámokban elért eredményeket összesítjük. Ha pontegyenlőség alakul ki az első három hely valamelyikén, akkor azt egyfordulós célba lövéssel oldjuk meg – 3 lövés 20 méterről.

 

Köszöntsük ma Izabella, Dalma nevű ismerőseinket!
IMG_1559.JPG